Oppussing av bad

Vi koordinerer arbeidet med elektriker, murer, snekker og maler og kan tilby komplette ombygninger eller modernisering av ditt bad.

Skal du pusse opp eller bygge nytt? Her deler vi tips & inspirasjon til det nye badet med deg!

Tenk nøye gjennom hvilke behov du / dere har før oppussing.

Er dere mange som bruker badet? Da kan dere vurdere separat toalett og større varmtvannstank. Kanskje både dobbel dusj og dobbel servant. 

Badet skal vare i mange år - en trendy stil blir du kanskje lei av, tenk iallfall godt gjennom dine valg. Vegger og gulv i nøytrale farger kan være et tryggere valg. Å variere interiøret med nye håndduker, bilder, planter eller dekor kan gi badet et helt nytt uttrykk. 

Macrodesign_aura (1).jpg

 

Gulv og vegger

Det vanligste materiale for gulv og vegger på badet er fliser. Fliser tåler mye og holder seg fine i mange år. De fordeler varmen i gulvet godt ved bruk av varmekabler, som de fleste vil ha på badet. Utvalget i fliser er stort, fra mosaikk til store fliser og ulike mønster som f.eks historiske fliser.

foss__variant_eik_1_.jpg

Toalett

Et toalett er ikke lenger bare et toalett! Her har det kommet revolusjonerende nyheter som letter renholdet, er hygienisk og miljøvennlig. Dusjtoalett blir sakte med sikkert mer og mer vanlig i Norge. Glattere overflater letter renholdet og gir mindre behov for bruk av rengjøringsmidler. Med åpen spylekant er det ikke lenger noen steder for skitt og bakterier å gjemme seg...

Servanter

Også i servanter er det mye å velge mellom - fra enkle modeller til de reneste kunstverk som Bathcos håndmalte og Swarovskidekorterte servanter. Bolleservanter har blitt mer og mer vanlig de siste årene. Mange velger også heldekkende servant over møbel. Har man ikke behov for oppbevaringsplassen eller trenger en mindre servant til gjestebad kan en søyleservant egne seg.

Servanter.jpg

Dusj

Dusjhjørne, dusjvegg eller dusjkabinett? Det kommer an på plass og budsjett. Et dusjkabinett gir mindre sjanse for fuktskader på badet, men det krever mer plass, og er mer kostbart. Velger man å dusje rett på gulvet finnes alle slags løsninger med dusjvegger - f.eks hjørneløsning med rette eller buede vegger, for å spare plass kan man velge vegger som kan slås innover når de ikke er i bruk. Har du bedre plass kan du velge en "walk-in" løsning med en rett vegg eller skyvedører. Har du skråtak kan også dusjveggene tilpasses (bestilles på spesialmål).

Dusjarmatur kommer i mange ulike overflater, i tillegg til krom kan du f.eks velge gull eller sort. Takdusj med stort hode i tillegg til hånddusjen har blitt populært, og er man flere i familien kan man også velge dobbeldusj. Velg gjerne sparedusj for å spare på varmtvannet - det vises på strømregningen!

Dusj_kollasje.jpg

Badekar

Moderne stil med enkle linjer, eller nostalgi med løveføtter? Velg mellom enkle badekar eller massasje/boblebad, eller kombiner badekar med dusj. Valg av badekar avhenger mye av rommets størrelse - i dag prioriterer stadig flere god plass på badet, vi tilbringer tross alt mye tid der i løpet av livet. Dype badekar er deilig om du liker å la hele kroppen synke under vann, men har du barn blir det tyngre å løfte de inn og ut. Har du god plass kan du lage hjemme-spa med stort boblebad for den perfekte avslapning.

Badekar_kollasje.jpg

Ikke glem sluket!

Det er mye å huske på når man skal planlegge et bad, og sluket er kanskje ikke det man tenker mest på. Men det er viktig fordi det er for sent å flytte på sluket når badet er ferdig! I dag finnes det et lekkert utvalg i designsluk som kler et moderne bad. Disse kan legges inntil vegg slik at man slipper å stå på sluket, og de kan matches med armatur i varierende overflater, som f.eks gull eller sort.

Purus_line_designsluk (2).jpg

Belysning

God belysning på badet er viktig!
Et hvitt tak stjeler ikke lys. Har du vindu på badet, så ikke dekk det til. Frostet glass hindrer eventuelt innsyn. Bruk gjerne forskjellige lyskilder og dimmere for å kunne variere belysningen. Svakt lys gir en lun stemning og man slipper full oppvåkning ved nattlige dobesøk. 

Du kan også velge speil med integrert belysning og mulighet for både å dimme og endre fargetemperatur.

Linnbad_speilbelysning.jpg